top of page

Drs. Rein Sevenstern per 1 oktober 2023 Associate Partner bij Capita Selecta

Bijgewerkt op: 13 okt. 2023


Drs. Rein Sevenstern heeft zich per 1 oktober 2023 als Associate Partner Leadership Advisory verbonden aan Capita Selecta. Met ruim 35 jaar internationale ervaring zal Rein zich toespitsen op de Executive Coaching & Leadership Development - dienstverlening binnen het bureau. Samen met Dr. Henriëtte van den Heuvel en Drs. Joost Taggenbrock, zal Rein verder vorm en inhoud geven aan de Leadership Advisory – praktijk die zich richt op het ontwikkelen en versterken van het leiderschap en management van bedrijven en organisaties.


Rein Sevenstern startte zijn loopbaan in 1994 als Consultant/Coach bij Hay Group, destijds een van de grootste en internationaal opererende Management Consultancy bureaus ter wereld. In de 22 jaren die volgden was hij gestationeerd in Utrecht, Melbourne, Brussel en Amsterdam en werkte hij voor klanten over de hele wereld. De focus lag op met name Australië, Zuid-Azië, Rusland, Europa, Turkije, Afrika en Noord-Amerika. Gedurende een sabbatical van 12 maanden, verrichtte hij vrijwilligerswerk in India, de Australische Outback en Mozambique. Aansluitend besloot Rein zijn loopbaan voort te zetten als zelfstandig ondernemer.


Naast zijn rol als senior consultant was Rein managing lid van het Hay Group Europese ‘Expertiseteam Leadership & Talent Development’. In deze rol was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en accreditatie van Europese consultants in de eigen Leadership Assessment & Development-methodieken van Hay Group, evenals voor de introductie bij Hay Group van nieuw toetredende consultants in de EMEA-regio.


Rein Sevenstern is een ‘Trusted Boardroom Advisor’. Hij levert een onderscheidende bijdrage aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van mensen en teams in een organisatiecontext. Rein wordt gedreven door de positieve impact die hij kan hebben op de leiders en organisaties waarmee hij werkt. Hij maakt mensen zelfverzekerder en sterker in het realiseren van hun doelen.


Rein heeft een International Master of Business Administration van Nyenrode Business Universiteit. Hij is gecertificeerd in executive coaching, DISC, Emotional & Social Competence Inventory en TeamRol Indexator. Hij voelt zich het meest comfortabel en uitgedaagd op het terrein van Leadership Development & Acceleration in een cultureel diverse, internationale context waar de ontwikkeling van individuen en teams centraal staat.

~

De voortgaande verbreding en verdieping van Capita Selecta’s dienstverlening sluit aan bij de toenemende vraag van organisaties om het functioneren van (Non-) Executives en Executive Teams op een gefundeerde wijze tegen het licht te houden en te versterken. Raden van Commissarissen en Raden van Bestuur hebben in toenemende mate interesse en waardering voor het binnen de organisatie aanwezige talent en leiderschap- en managementpotentieel. Mede op basis van zijn ‘Leadership DNA Blueprint’ is Capita Selecta in staat de kwaliteiten van individuen en teams in kaart te brengen en deze verder te ontwikkelen, dan wel via externe werving te versterken.


Capita Selecta - Executive Search & Leadership Advisory heeft zich in 30 jaar ontwikkeld tot een gerenommeerde partner bij de identificatie, presentatie, begeleiding en ontwikkeling van leiders en senior (non-) executives voor in Nederland gevestigde, nationale en internationale, bedrijven en organisaties.


Namens het Capita Selecta – Team,


Edward van den Boorn

Managing Partner


Saniye Çelik - Roos van Dijk - Henriëtte van den Heuvel - Rein Sevenstern - Joost Taggenbrock - Kirsten de Vries - Arnold de Vries RobbéComments


bottom of page