3b.jpg
ONZE DIENSTEN
EXECUTIVE SEARCH

 

Businessman in a Car
Businessman

Capita Selecta begeleidt haar opdrachtgevers succesvol bij het identificeren, selecteren, aantrekken en integreren (‘Onboarden’) van leading professionals, senior management, directieleden en commissarissen voor hun organisatie. Organisaties met een duidelijke agenda, ambitieus en innovatief. 
 
Executive Search betreft een proces dat een zorgvuldige voorbereiding en gedegen aanpak vereist. Het scherp krijgen van uitgangspunten en doelstellingen is een voorwaarde voor succes. Lees verder

De rol van commissaris is complex en veelomvattend. Een commissaris is vaak werkgever, toezichthouder en adviseur tegelijkertijd en actief op het vlak van risicomanagement, strategie en boardroom dynamics. 

Wij begeleiden onze opdrachtgevers bij de samenstelling van een gebalanceerde Raad van Commissarissen en/of Raad van Toezicht. Wij valideren en begeleiden kandidaten, ervaren of startende in hun oriëntatie. Lees verder

Veel is geschreven over het nut en de noodzaak van een goed begeleide start van een nieuwe medewerker; op alle niveaus in de organisatie.

In de praktijk is gebleken dat in veel gevallen (te) weinig tot geen aandacht wordt besteed aan het goed ‘laten landen’ van nieuwe mensen. Uit de diverse publicaties blijkt dat

circa 50% van de extern aangetrokken

senior-managers en executives binnen 2 jaar weer is vertrokken omdat zij te weinig aansluiting vonden met de organisatie en visa versa.

Afgezien van de extra kosten, deze kunnen oplopen tot een veelvoud van de recruitmentkosten, zet dit de organisatie vaak op grote strategische achterstand. Lees verder

Team Meeting
LEADERSHIP SOLUTIONS

 

Public Speaker
Team Encouragement

We worden geconfronteerd met ingrijpende veranderingen en uitdagingen, nieuwe kansen en risico’s. Toekomstig succes vraagt om een proactieve en doortastende reactie. Welk leiderschap DNA hebben wij nodig om een krachtige strategie neer te zetten en zorg te dragen voor een succesvolle uitvoering?  Lees verder

Veranderingen in de strategie en context van de organisatie vragen om een leiderschap transformatie. De leiders zullen nieuwe leiderschapsstijlen moeten aanwenden en bepaalde kwaliteiten moeten versterken. Is ons huidige leiderschap voldoende in staat om de strategie te effectueren en (toekomstig) succes te realiseren?
Welke leiderschapskwaliteiten ontbreken in ons team?
Welke kloof moeten we dichten?

 Lees verder

In de nieuwe wereld van vandaag worden leiders voor een enorme hoeveelheid verschillende en continue veranderende opgaven en uitdagingen gesteld. Op welke wijze kan ik mij als leider verder ontwikkelen en het beste uit mezelf halen?  Hoe overwin ik huidige

en toekomstige uitdagingen? Hoe realiseren we een stijl van leidinggeven die aansluit bij onze strategie en context?

 Lees verder

We verwachten (op termijn) nieuwe excellente leiders nodig te hebben voor onze organisatie. Wie in onze organisatie beschikt over de ambitie en het unieke talent voor toekomstige leiderschapsposities?

En hoe versnellen we de ontwikkeling van toptalenten naar toekomstige leiderschapsposities? Hoe behouden we de mensen met ambitie en talent; onze leiders van de toekomst?

 Lees verder

Brainstorm

Een leiderschapsteam dat doelgericht en efficiënt samenwerkt, is essentieel voor het realiseren van de strategie en het succes van de organisatie.

Hoe verhogen we de slagkracht en impact van het leiderschapsteam?

Hoe zorgen we ervoor dat het leiderschapsteam focust op de essentie en efficiënt samenwerkt? Hoe versterken en benutten we de kracht van diversiteit in het leiderschapsteam?

 Lees verder

 
 
 
 
 

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op.

Wij reageren binnen 2 dagen werkdagen.

CAPITA SELECTA - EXECUTIVE SEARCH & LEADERSHIP SOLUTIONS 

AMSTERDAMSESTRAATWEG 9A   

1411 AW  NAARDEN   

THE NETHERLANDS

E. INFO@CAPITA-SELECTA.NL   

T.  +31 35 303 00 50

 

 

 

Thanks for submitting!