top of page
CASE-LANG_Edward01.png

‘The only reason for time is so that everything doesn't happen at once.’ - Albert Einstein 

Biografie

Edward van den Boorn 

Partner Executive Search - Technologie, Digital & Energie

Managing Partner

Edward begon zijn loopbaan binnen een aantal innovatieve start-up’s in de FMCG/Retail en Internationale Telecommunicatie. Ruim 25 jaren geleden startte hij in de internationale executive search. Hij specialiseerde zich op de liberaliserende Informatie Technology & Telecommunicatiemarkt en droeg bij aan de groei en bemensing van BtC en BtB bedrijven. In de laatste 15 jaren heeft Edward zijn executive search kennis en ervaring verbreed en verdiept binnen het publieke-private domein, het ‘energie-ecosysteem’ in het bijzonder. Zijn klanten beheren de energie-infrastructuur en bieden innovatieve, technologische oplossingen. Innovatie, slimme ‘smart’ netwerken, CSR/duurzaamheid, nieuwe energiebronnen, platformoplossingen/online en impact-investment zijn daarbij centrale begrippen.

 

Edward vervult non-executive, directie- en senior managementposities voor organisaties in de volle breedte van het bestuurs- en managementteam. Hij adviseert zijn klanten vanuit hun missie, visie en strategie en geniet van het maken van de complexe en situationeel bepaalde vertaalslag die executive search zo bijzonder kan maken. Hij leverde een substantiële bijdrage aan het benoemen van topvrouwen in het bestuur en management van zijn klanten.

 

Edward studeerde Politieke Wetenschappen aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Hij specialiseerde zich op Arbeid & Organisatie vanuit economisch, filosofisch, juridisch en sociaalwetenschappelijk perspectief. Tijdens zijn studie was hij medeoprichter en o.a. Secretaris van ‘Areapogos’, de studentenvereniging voor Politicologie en Bestuurs- & Beleidswetenschappen. In 2008 was Edward medeoprichter van een jaarlijks terugkerend culinair, artistiek en muzikaal festival. Thans is hij voorzitter van het organiserend Stichtingsbestuur.

 

Edward startte in 2019 bij Capita Selecta Executive Search als Partner. Een jaar later accepteerde hij de rol als Managing Partner van het kantoor.

Segmenten

Publiek/Private Samenwerking, Energie/ Utilities, Digitale Transformatie/ Online, Technologie, IT/ Data & Telecom.

Drs. Edward van den Boorn

T. +31 (0)35 3030 050

Mail: ebo@capita-selecta.nl

  • LinkedIn
bottom of page