top of page
Rein-lang01.png

‘Somewhere beyond right and wrong, there is a garden. I will meet you there.‘  - Jalaluddin Mevlang Rumi  

 

Biografie

Rein Sevenstern

Associate Partner Leadership Advisory

Leadership Development and Programs & Executive Coaching

Rein Sevenstern begon zijn carrière in de jaren negentig bij het Nederlandse consulaat in New York, waar hij Nederland promootte als aantrekkelijke locatie voor directe buitenlandse investeringen.
Hij vervolgde zijn carrière als Trusted Advisor en werkte ruim twintig jaar bij (Korn Ferry) Hay Group. Bij dit gerenommeerde en internationaal opererende Management Consultancybureau werkte hij in Nederland, Australië en België, met opdrachten in de VS, UK, Rusland, India, Zuid- en West-Afrika en geheel (de rest van) Europa.


Naast zijn rol als senior consultant was Rein managing lid van het Hay Group Europese ‘Expertiseteam

Leadership & Talent Development’. In deze rol was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en accreditatie van Europese consultants in de eigen Leadership Assessment & Development-methodieken van Hay Group, evenals voor de introductie van nieuw toetredende consultants in de EMEA-regio.


Tijdens een sabbatical van een jaar in 2011 deed Rein vrijwilligerswerk bij verschillende organisaties in India, Australië en Mozambique. Hij heeft ervaren hoe het is om niet te kunnen vertrouwen op zijn aangeleerde expertise. Door op deze manier buiten zijn eigen comfortzone te zijn, leerde hij de kracht van ervaring voor leren en groei. Kort na zijn terugkeer in Europa vestigde Rein zich als zelfstandig Executive Coach en Leadership & Team facilitator, in Amsterdam.


Rein Sevenstern is een ‘Trusted Boardroom Advisor’. Hij levert een onderscheidende bijdrage aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van individuele mensen en teams in een organisatiecontext. Rein wordt gedreven door de positieve impact die hij kan hebben op de leiders en organisaties waarmee hij werkt. Hij maakt mensen zelfverzekerder en sterker in het realiseren van hun doelen.


De aanpak van Rein is gedragsmatig, pragmatisch, verkennend en ervaringsgericht. Het inzicht van zijn cliënten in hun eigen gedragspatronen wordt daardoor verdiept. Wat drijft hen? Wat houdt hen tegen? Rein onderzoekt en experimenteert met gedragsalternatieven om mensen effectiever te laten worden. Zijn stijl is energiek, doordacht en persoonlijk.


Rein heeft een International Master of Business Administration van Nyenrode Business Universiteit. Hij is gecertificeerd in executive coaching, DISC, Emotional & Social Competence Inventory en TeamRol Indexator.


Rein associeerde zich met Capita Selecta op 1 oktober 2023. Als lid van de Leadership Advisory-praktijk van het kantoor richt Rein zich op de Executive Coaching & Ontwikkeling van leiders en leiderschapsteams.

Sectoren
Professional & Financial Services, Pharma, Industrie, Telecommunicatie en internationale holdingorganisaties.

Drs. Rein Sevenstern

T. +31 (0)35 3030 050

Mail: rse@capita-selecta.nl

  • LinkedIn
bottom of page