top of page

Capita Selecta - 30 jaar Partners in Executive Search

Bijgewerkt op: 11 jun.


‘Gedrag’ is alles wat we doen én laten. Bewust of onbewust. Zichtbaar en onzichtbaar. Wat bepaalt gedrag? Waar komt het uit voort? Wat houdt het tegen? Gedrag kan mensen inspireren en verbinden aan een gemeenschappelijke visie. En, wat betekent dit vervolgens voor de gedragingen in de samenleving, de organisatie en haar leiders?


Executive Search vormt de professionele brug tussen de klantorganisatie en haar (toekomstig) leiderschap. Het is de schakel tussen de missie, strategie en context van de organisatie, en de kennis, kunde en ervaring die nodig zijn voor het gewenste leiderschapsgedrag en resultaat. Executive Search is het prachtige vak waarin het stellen van vragen centraal staat. Het is het vermogen om op basis van data en dialoog te observeren, patronen te ontdekken en te analyseren. Om daar vervolgens de juiste conclusies uit te trekken en nieuwe vragen te stellen. Wat denkt, zegt en wenst de klant? De kandidaat? Wat wordt er nadrukkelijk niet gezegd?


Executive Search volgens Capita Selecta raakt het specifieke en het unieke. Het verbindt het individu, de organisatie en het bedrijfseconomische. Het eigentijdse, het impactvolle en het maatschappelijk relevante.


Binnen Capita Selecta komen professionals samen die intrinsiek en inhoudelijk geïnteresseerd zijn in leiderschapsvraagstukken. Zij vertalen deze door in klant- en context specifieke oplossingen. Dat wordt aangeboden op basis van een tweetal proposities: Executive Search en Leadership Advisory.


Capita Selecta – innoveert, verbreedt en versterkt

Capita Selecta viert in 2023 haar dertig jarig bestaan en viert dat met innovatie, verdieping en versterking. Om u, klant of kandidaat, in het komende decennium nog breder, beter en gerichter te kunnen bedienen. Op de eerste plaats voegen wij een tweetal praktijken toe aan onze dienstverlening, i.e. ‘Informatie Technologie (IT) & Digital’ en ‘Public’. Ter uitbreiding verdieping en verbreding van onze Leadership Advisory. praktijk en dialogen lanceren we ten tweede in februari van dit jaar onze ‘Diversiteit & Inclusie’ – praktijk. We brengen de klantdialoog voorbij het gebruikelijke.


Ons vernieuwde logo weerspiegelt ons innovatieve en eigentijdse karakter en geeft de kern van onze dienstverlening aan: vanuit de context werken wij naar het specifieke.


Onze nieuwe website (www.capita-selecta.nl) informeert u verder. Wij nodigen u van harte uit deze te bezoeken en/of contact met ons op te nemen. Uw vragen beantwoorden wij met plezier.


Namens het Capita Selecta – Team,


Edward van den Boorn

Managing Partner


Saniye Çelik - Roos van Dijk - Marc Hendrickx - Henriëtte van den Heuvel - Joost Taggenbrock -

Kirsten de Vries - Arnold de Vries RobbéKomentar


bottom of page