top of page
CASE-LANG_0000s_0003_Laag-5.png

‘Average leaders raise the bar on themselves; good leaders raise the bar for others;

great leaders inspire others to raise their own bar​.’ - Orrin Woodward 

 

Biografie

Joost Taggenbrock

Partner Leadership Advisory

Leadership Blueprint / Strengths & Gap Analysis

Joost heeft meer dan 25 jaar ervaring als leiderschap consultant. Hij is een expert op het gebied van Leadership Development en Talent Management, en treedt op als trusted strategic advisor voor senior managers en executive board.

Joost startte zijn loopbaan in 1994 en werkte bij diverse internationale leiderschap adviesbureaus (SHL, Corporate Executive Board, Gartner). Joost werkte als strategisch adviseur en gaf vorm en inhoud aan HR-beleid op het gebied van o.a. Performance Management, Competentie Management en Successie Planning. Hij ontwierp en faciliteerde (internationale) Leadership Potential Audits en Leadership Development Programma’s en trainde en begeleidde leiders en leiderschapsteams in het versterken van hun impact en performance.

Joost heeft ruime ervaring en een bewezen staat van dienst als senior Business Leader; hij navigeerde een internationaal team van professionals door periodes van verandering en transformatie. Hij initieerde en implementeerde een verbetertraject naar business-, operational- en customer excellence. Zijn consultancy expertise in combinatie met zijn praktijkervaring als Business Leader resulteert in een duidelijke visie op leiderschap. Joost beschikt over intellectuele nieuwsgierigheid, heeft een passie en drive voor uitmuntendheid en toont een hands-on aanpak. Hij onderzoekt grondig persoonlijke en organisatorische vragenstukken, analyseert de situatie en biedt nieuwe perspectieven op de uitdagingen waarmee individuen en organisaties worden geconfronteerd.

Joost heeft sterke wortels in de wetenschap: Hij behaalde in 1989 een master’s degree in Industriële & Organisatiepsychologie (Universiteit Utrecht) en was 4 jaar promovendus bij het Work & Organization Research Centre (WORC - Tilburg University).

In juli 2021 heeft Joost zich als Partner Leadership Advisory verbonden aan Capita Selecta.

Segmenten

Business & Professional Services, ICT & Technologie, Banken, Asset Management, Energy & Utilities, Engineering & Constructie, FMCG/Consumentenmarkt, Pharma & Life Sciences, Overheid, Onderwijs & Not-for-profit.

Drs. Joost Taggenbrock

Partner Leadership Advisory

T. +31 (0)35 3030 050

Mail: jta@capita-selecta.nl

  • LinkedIn
bottom of page