top of page
CASE-LANG_Henriette01.png

"Are leaders born or made? This is a false dichotomy - leaders are neither born nor made.                               

Leaders choose to be leaders."  - Stephen R. Covey  

 

Biografie

Henriëtte van den Heuvel

Partner Leadership Advisory

Leadership Development & Executive Coaching

Henriëtte startte haar loopbaan als Algemeen Manager binnen het familiebedrijf, een Olie- en Gas groothandel. In de jaren die volgden, startte zij haar studie Arbeids- en Organisatiepsychologie en promoveerde op ‘de rol van de leidinggevende in het meten en belonen van prestaties’. De laatste drie jaren van haar promotieonderzoek combineerde zij met een functie als Consultant bij de Human Resources Groep van Adviesbureau Berenschot.

Ze trainde en adviseerde er o.a. managers op het gebied van Performance Management en Beloning. Henriette trad in dienst bij Hay Group, en bekleedde er diverse posities: Senior Consultant, Managing Consultant en Business Developer. Een aantal jaren later accepteerde de positie van Manager Management Development binnen Essent.

Zij keerde terug naar Hay Group in de rol van Business Development Manager voor de sectoren Farma en Energie.

In de laatste 10 jaar heeft Henriette de focus gelegd op ontwikkeling van executives in middelgrote en grote (internationale) organisaties door middel van visie- en strategie ontwikkeling, training en coaching.

Henriëtte promoveerde in Arbeids- & Organisatiepsychologie (Dr.) aan de UVA. Zij is gecertificeerd coach en ‘Master practitioner of NLP and Time Line Therapy’.

In april 2019 startte Henriëtte als Partner Leadership Advisory bij Capita Selecta, waar zij zich met name toelegt op individuele coaching, groepsdynamica, performance management en het ontwerpen van leiderschapsmodellen en -programma’s.

Segmenten

Industrie, Professional Services en Familiebedrijven.

Dr. Henriëtte van den Heuvel

T. +31 (0)35 3030 050

Mail: hhe@capita-selecta.nl

  • LinkedIn
bottom of page