JOOST TAGGENBROCK

 

Joost-fin01.jpg
linkedin-logo-png-1825.png

Joost Taggenbrock

Partner Leadership Solutions

 

Telefoon:

+31 35 3030 050

Mobiel:

+31 (0) 6 535 663 52

E-mail:

jta@capita-selecta.nl

E-mail secretariaat:

secretariaat@capita-selecta.nl

 

Biografie

Joost Taggenbrock heeft meer dan 25 jaar ervaring als leiderschap consultant. Hij is een expert op het gebied van Leadership Development en Talent Management en treedt op als trusted strategic advisor voor senior managers en executive board. Joost heeft sterke wortels in de wetenschap: Hij behaalde in 1989 een master’s degree in Industriële & Organisatiepsychologie (Universiteit Utrecht) en was 4 jaar promovendus bij het Work & Organization Research Centre (WORC - Tilburg University).

 

Joost startte zijn loopbaan in 1994 en werkte bij internationale leiderschap adviesbureaus (SHL, Corporate Executive Board, Gartner), waar hij professionals en organisaties ondersteunde het beste uit zichzelf en het bedrijf te halen. Joost werkte als strategisch adviseur en gaf vorm en inhoud aan HR-beleid op het gebied van o.a. Performance Management, Competentie Management en Successie Planning. Hij ontwierp en faciliteerde (internationale) Leadership Potential Audits en Leadership Development Programma’s en trainde en begeleidde leiders en leiderschapsteams in het versterken van hun impact en performance.

 

Joost heeft ruime ervaring en een bewezen staat van dienst als senior Business Leader: hij navigeerde een internationaal team van professionals door periodes van verandering en transformatie. Hij initieerde en implementeerde een verbetertraject naar business-, operational- en customer excellence. Zijn consultancy expertise in combinatie met zijn praktijkervaring als Business Leader resulteert in een duidelijke visie op leiderschap. Joost begrijpt de belangrijke uitdagingen waar leiders voor staan en weet wat er nodig is om deze succesvol waar te maken.  

 

Belangrijke drijfveren voor Joost liggen in het inspireren, uitdagen en ondersteunen van mensen en organisaties om boven verwachting te presteren. Zij kunnen rekenen op een sterke betrokkenheid en onderscheidende creativiteit en flexibiliteit bij het oplossen van (complexe) vraagstukken. Joost beschikt over intellectuele nieuwsgierigheid, heeft een passie en drive voor uitmuntendheid en toont een hands-on aanpak. Hij onderzoekt grondig persoonlijke en organisatorische vragenstukken, analyseert de situatie en biedt nieuwe perspectieven op de uitdagingen waarmee individuen en organisaties worden geconfronteerd. In nauwe samenwerking met zijn klanten streeft hij er voortdurend naar om de strategische doelen van de organisatie te realiseren en toegevoegde waarde te bieden.

 

Per juli 2021 heeft  Joost zich als Partner verbonden aan Capita Selecta. Het is zijn ambitie om bij te dragen aan de positionering en groei van de organisatie binnen de Leadership Solutions - practice. Specifiek gaat het daarbij over de vakgebieden waarin hij zich in meer dan 25 jaar heeft gespecialiseerd. Het toetreden van Joost betekent een uitbreiding van Capita Selecta’s team en dienstverlening op het vlak van Executive Leadership Blueprints & Audits, Executive Leadership Coaching, Top Team Impact Coaching en Leadership Potential Audits & Acceleration Programs.

 

Verticale Markten

Business & Professional Services, ICT & Technologie, Banken, Asset Management, Energy & Utilities, Engineering & Constructie, FMCG/Consumentenmarkt, Pharma & Life Sciences, Overheid, Onderwijs & Not-for-profit.

GA TERUG NAAR 'CAPITA SELECTA'

 

CS-GROUP-01-04-2022.png
TEAMLEDEN
 

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op.

Wij reageren binnen 2 werkdagen.

CAPITA SELECTA - EXECUTIVE SEARCH & LEADERSHIP SOLUTIONS 

AMSTERDAMSESTRAATWEG 9A   

1411 AW  NAARDEN   

THE NETHERLANDS

E. INFO@CAPITA-SELECTA.NL   

T.  +31 35 303 00 50

 

 

Thanks for submitting!