CS-DETAIL-03-04-2022.png
ONZE DIENSTEN
SUPERVISORY BOARD

 

Commissarissen & toezichthouders

De rol van commissaris is complex en veelomvattend. Een commissaris is vaak werkgever, toezichthouder en adviseur tegelijkertijd, en actief op het vlak van risicomanagement, strategie en boardroom dynamics. Wij begeleiden onze opdrachtgevers bij de samenstelling van een gebalanceerde Raad van Commissarissen en/of Raad van Advies. Wij valideren en begeleiden kandidaten, ervaren of startende in hun oriëntatie.

Professioneel toezicht is niet meer alleen voorbehouden aan (grote) beursgenoteerde organisaties, of complexe organisaties in het publieke domein.

Ook vanuit mid-market (familie-)bedrijven krijgt Capita Selecta het verzoek om hen te begeleiden bij het vinden van gekwalificeerde leden voor hun

Raad van Commissarissen. Als bedrijven groeien, kwalitatief en kwantitatief, kunnen er immers knelpunten ontstaan binnen de

bestuurlijke organisatie die professioneel toezicht wenselijk en/of noodzakelijk maken.

Een van de grote voordelen van het benoemen van een externe toezichthouder is dat deze zowel de aandeelhouder als het bestuur/management ondersteunt bij

het maken van strategische keuzes.  De toegevoegde waarde van toezichthouders is vaak het surplus van eigen ervaringen en inzichten, waardoor zij een bijdrage leveren aan de groei en ambities van een onderneming.

Een toezichthouder houdt de directie c.q. het managementteam en daarmee de bedrijfsvoering scherp. Met name in een tijd waarin ontwikkelingen zich in hoog tempo aandienen, is juist dat van essentieel belang.


Capita Selecta maakt het verschil
Onze kracht is dat wij uit ervaring weten wat de rol van een commissaris en/of toezichthouder is. Niet alleen vanuit het perspectief van brede kennis, specifieke expertise, bereikbaarheid en beschikbaarheid, óók vanuit het perspectief van (juridische) aansprakelijkheid. Wij kennen en herkennen als geen ander de toegevoegde waarde van een beoogd commissaris. En wij weten wat zijn of haar impact is op een onderneming/organisatie. Ook in dit traject spelen wij dus een belangrijke rol. Met het identificeren, spreken en bemiddelen van de juiste kandidaat wordt het verschil gemaakt.

Hét verschil van Capita Selecta.

Smiling Lawyer
Businessman in Suit
 

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op.

Wij reageren binnen 2 werkdagen..

CAPITA SELECTA - EXECUTIVE SEARCH & LEADERSHIP SOLUTIONS 

AMSTERDAMSESTRAATWEG 9A   

1411 AW  NAARDEN   

THE NETHERLANDS

E. INFO@CAPITA-SELECTA.NL   

T.  +31 35 303 00 50

 

 

 

Thanks for submitting!