top of page
CASE-LANG_0000s_0001_Laag-7.png

‘Leiderschap in een digitale wereld vereist dat je begrijpt hoe je mensen kunt motiveren en inspireren, zelfs als je niet in dezelfde ruimte bent‘  - Sheryl Sandberg  

 

Biografie

Marc Hendrickx MBA MBI

Digital Leadership Development

Marc heeft een rijke, succesvolle bestuurlijke carrière in het IT & Digital werkveld en daarbinnen diverse nationale en internationale ondernemingen opgericht, opgeschaald, geherstructureerd en getransformeerd.
 
Hij is de laatste jaren ook actief als sparring partner voor directie teams op het gebied van data-gedreven samenwerking en besluitvorming. Hij ziet dat digitalisering leidt tot een exponentiële toename van de hoeveelheid data die beschikbaar is voor organisaties en dat dit nieuwe leiderschapsvraagstukken oproept.

 

Vraagstukken over welke data kunnen en mogen worden gebruikt (data-ethiek en data-governance). Over hoe verwachtingen van stakeholders worden gemanaged nu de grens tussen formele en informele communicatie vervaagt (communicatie beleid, datatransparantie en -verantwoording). En over het creëren van een cultuur waarin data-georiënteerde besluiten worden gestimuleerd en geaccepteerd (data-competenties en data-cultuur).
 
Marc heeft een wetenschappelijke achtergrond in organisatie- en informatiemanagement. Hij wordt gedreven door nieuwsgierigheid hoe mensen tot samenwerking, resultaten en groei komen. Hij is mede-ontwikkelaar van een innovatieve, digitale cloudoplossing die managers en teams helpt om sneller barrières te slechten en beter op één lijn te komen om voortgang te maken richting een gezamenlijk doel.
 
Hij studeerde Elektrotechniek aan de Technische Universiteit te Eindhoven en Bedrijfskunde & Informatie Management aan de Rotterdam School of Management, en specialiseerde zich op Business Intelligence, Besluitvorming, Organisatiegedrag en Verandermanagement. Hij is actief binnen diverse maatschappelijke organisaties en publiceert over data-georiënteerd gedrag en data-gedreven prestaties.
 
In januari 2023 verbond Marc zich als Partner aan Capita Selecta en richtte samen met Managing Partner Edward van den Boorn de Digital Transformation Practice op.
 

Verticale markten
Software & Platform Services, Information & Media Services, Payment & Transactional Services, Telecom & IT Services, Information Security Services

ir. Marc Hendrickx MBA MBI

Digital Leadership Development

T. +31 (0)35 3030 050

Mail: mhe@capita-selecta.nl

  • LinkedIn
bottom of page