EDWARD VAN DEN BOORN

 

Edward-fin01.jpg

Biografie

Edward van den Boorn startte zijn loopbaan in de (inter-)nationale Executive Search in 1997. Als ‘Trusted Advisor’ bestudeert hij de ontwikkelingen binnen verwante, verticale marktsegmenten en adviseert hij zijn klanten op een proactieve, integere en betrokken wijze. Organisatiestructuur en -cultuur, business transformatie, innovatie, technologie en rationalisatie zijn daarbij centrale gespreksonderwerpen, in relatie tot klassieke en moderne leiderschapsthema’s.

 

Op basis van een grondige analyse identificeert Edward professionals en leiders. Hij nodigt hen uit voor een gesprek, informeert hen en, in overleg, presenteert hen. Zijn klanten hebben behoefte aan inspirerende professionals die vanuit een duurzaam en verantwoord leiderschapsperspectief optreden als ‘change agent’, en die pluriforme en complexe organisaties kunnen leiden ten tijde van transitie. Leiders die in staat zijn om de belangen van een grote groep ‘stakeholders’ te beoordelen, te dienen en te managen, en die mens, organisatie en maatschappij/markt kunnen verbinden. Edward’s (inter-) nationale klanten interacteren vaak op het raakvlak van het publieke, het private en het politieke domein.

 

Edward prefereert teams samen te stellen vanuit een samenhangend diversiteitsperspectief. Het plaatsen en beoordelen van de kandidatuur van individuen binnen de culturele en organisatorische context is onderscheidend en bepaalt het succes van het individu, het team en de organisatie. Naast de evidente noodzaak om ‘de juiste mens, op de juiste plek, op het juiste moment’ te benoemen, staat voor Edward het faciliteren en begeleiden van het kwalitatief besluitvormingsproces door de DMU van de klant centraal. Daarbij bewaakt hij zowel de belangen van de klant als de kandidaten. De kandidaat maakt volgens Edward een juiste en waardevolle volgende loopbaanstap als deze hem of haar - ook op de lange termijn - persoonlijk en professioneel ontwikkelt en verder brengt. De échte waardecreatie door, en het succes van, executive search is context- en cultuurgebonden en is in staat de juiste verwachtingen te managen van twee partners die een samenwerking voor een lange termijn aangaan. Edward is trots op zijn bijdrage aan het aantal succesvolle benoemingen van topvrouwen binnen de directies en raden van commissarissen van zijn klanten.

 

Edward studeerde Politieke Wetenschappen aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Hij studeerde in 1990 af op Arbeidsverhoudingen, Arbeidsrecht, Sociaaleconomische ontwikkeling binnen Europese Welvaartstaten, Politieke Theorie en Wetenschapsfilosofie. Tijdens zijn studie was hij medeoprichter en Secretaris van ‘Areapogos’, de studentenvereniging voor Politicologie en Bestuurs- & Beleidswetenschappen. Hij bekleedde er diverse bestuurlijke rollen.

Edward startte in februari 2019 als Partner bij Capita Selecta om bij te dragen aan de positionering en groei van het bedrijf in die segmenten waarin hij zich in meer dan twintig jaar heeft gespecialiseerd. In juli 2020 werd Edward gevraagd om de positie van Managing Partner te bekleden om het bedrijf verder te structureren en te laten groeien door het team en de dienstenportfolio uit te breiden en partnerschappen te ontwikkelen.

 

Verticale markten

Asset Management, Engineering & Constructie, Industrie, Infrastructuur, Professional Services, Telecommunicatie, Media & Technologie (TMT) en Utilities - Energie, Water, Afvalverwerking.

GA TERUG NAAR 'CAPITA SELECTA'

 

Edward van den Boorn

Partner Industrie, Technologie & Infrastructuur

 

Telefoon:

+31 35 3030 050

Mobiel:

+31 (0)6 1850 5050

E-mail:

ebo@capita-selecta.nl

E-mail secretariaat:

secretariaat@capita-selecta.nl

 

linkedin-logo-png-1825.png
CS-GROUP-01-04-2022.png
TEAMLEDEN
 

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op.

Wij reageren binnen 2 werkdagen.

CAPITA SELECTA - EXECUTIVE SEARCH & LEADERSHIP SOLUTIONS 

AMSTERDAMSESTRAATWEG 9A   

1411 AW  NAARDEN   

THE NETHERLANDS

E. INFO@CAPITA-SELECTA.NL   

T.  +31 35 303 00 50

 

 

 

Thanks for submitting!