top of page
Christel.png

'Een mens heeft twee oren en één mond om twee keer zoveel te luisteren dan te praten' - Confucius

 

Biografie

Dr. Christel M.H.A. Deckers MBA

Associate Partner Leadership Advisory
Publiek, Zorg & Onderwijs, Finance & Assurance
Governance, Risk & Compliance

 

Christel Deckers’ loopbaan wordt gekenmerkt door een aantal onderscheidende fasen waarin zij een verscheidenheid aan functies en verantwoordelijkheden bekleedde. In de beginfase van haar carrière betrof dit operationele managementfuncties zoals Hoofd Bedrijfsbureau binnen het AMC, Projectleider integratie van het UMC Utrecht met de medische faculteit, Directeur bedrijfsvoering van het NKI-AVL en interim Bestuurder van het Slotervaart Ziekenhuis.

 

In de jaren die volgden wendde Christel haar ervaring, kennis en inzichten aan als ondernemer in Interim Management – posities als Bestuurder, Operationeel en Strategisch Manager en Strategisch Adviseur op de gebieden van Bedrijfsvoering, Finance en ICT, Transitie en Kwaliteit & Veiligheid.

 

Christel ontwikkelde zich in het afgelopen decennium bovenal tot Voorzitter en Lid van Raden van Commissarissen en Toezicht binnen het Zorg en het Onderwijsdomein. Zij is momenteel Voorzitter Auditcommissie RvT van het Maxima Medisch Centrum, Vicevoorzitter RvT en Voorzitter Auditcommissie. van Marente en Vicevoorzitter RvT van de Raphaelstichting en van het Trimbosinstituut.

 

Christel is gespecialiseerd in de dynamiek in de bestuurskamer, specifiek op het vlak van Governance, Risk & Compliance (GRC) – vraagstukken. Christel is gepromoveerd aan de Business School of Economics en ontwikkelde daarvoor een Conceptueel Beslismodel voor investeringen in I@T.  Zij bezit een tomeloze interesse in wetenschap en de praktische toepasbaarheid van kennis en technologie. Mede daarom richtte Christel de Stichting Care, Cure, Advies en Toezicht (CATO) op. Binnen deze stichting zijn instrumenten, methoden en technieken ontwikkeld t.b.v. de professionalisering van toezichthouders op het vlak van Governance, Risk & Compliance. Zij ontbond de Stichting toen de doelstellingen en taken werden voortgezet door o.m. de Nederlandse Vereniging voor Toezichthouders (NVTZ). Zij trad op als Ambassadeur voor deze vereniging in de jaren die volgden.

 

Christel is een ambitieuze en onafhankelijke denker en zelfstandig ondernemer. Zij observeert en luistert en heeft de aanhoudende wens om met organisaties, bestuurders en commissarissen mee te denken en zaken te verbeteren. Als eerste niet accountant in haar geschiedenis is Christel in 2021 benoemd tot bestuurder van de Koninklijke Nederlandse Beroepsvereniging voor Accountants (NBA).

 

Christel is recensente voor ‘Management Boek’ en heeft diverse eigen publicaties op haar naam staan op het terrein van o.m. Governance, Risk & Compliance, Toezicht, Investerings- en Rendementsvraagstukken, de Productiviteit Paradox, ICT en het Elektronisch Cliëntendossier. Zij  adviseert en begeleidt tevens Raden van Besturen en Raden van Advies & Toezicht op het gebied van Governance, Risk & Compliance, Remuneratie & Benoeming.

Sectoren

Publieke domein, Non-Profit, Not-for-Profit, Zorg, Onderwijs en Finance & Assurance.

Dr. Christel M.H.A. Deckers MBA

T. +31 (0)35 3030 050

Mail: cde@capita-selecta.nl

  • LinkedIn
bottom of page