Over Capita Selecta
Edward
van den Boorn

Over Edward:
Sinds 1997 vervullen Edward van den Boorn en zijn teams (inter-)nationale Executive Search - opdrachten binnen raden van bestuur, raden van commissarissen, directies en senior managementteams binnen diverse, en verwante, verticale marktsegmenten. Als ‘Trusted Advisor’ bestudeert hij de ontwikkelingen op diverse markten en adviseert zijn klanten op een proactieve, integere en betrokken wijze. Edward vertaalt deze zaken door via kandidaten die vernieuwen en inspireren en vanuit hun duurzaam en verantwoord leiderschap vorm en richting weten te geven aan complexe en pluriforme organisaties.

Edward stelt graag complete en diverse teams samen. Naast het evidente belang van ‘de juiste mens, op de juiste plek, op het juiste moment’, hecht hij groot belang aan het sturing geven aan en het begeleiden van een kwalitatief besluitvormingsproces door de DMU van de klant. Als geen ander bewaakt hij ook het belang van de kandidaat en begeleidt hij kandidaten bij het doorlopen van hun eigen proces. De échte waarde creatie door, en het succes van, Executive Search wordt uiteindelijk bepaald door een juiste culturele en context gebonden matching en het managen van de juiste verwachtingen aan zowel de klant- als ook kandidaat zijde. Edward is trots op zijn bijdrage aan het aantal succesvolle benoemingen van topvrouwen binnen de directies en raden van commissarissen van zijn klanten.

Edward studeerde Politieke Wetenschappen aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Tijdens zijn studie was hij medeoprichter en Secretaris van ‘Areapogos’, de studentenvereniging voor Politicologie en Bestuurs- & Beleidswetenschappen. Hij vervulde er diverse bestuurlijke rollen.

Focus:
Asset Management, Energie, Engineering & Constructie, Industrie, Infrastructuur, Professional Services, Technologie, Telecommunicatie & Media en Utilities - Energie, Water, Afvalverwerking.

Contact Edward:
ebo@capita-selecta.nl