Familiebedrijven en private equity

Familiebedrijven en private equity

Nederland is een land van kooplieden. Het onderscheidend vermogen van familiebedrijven en private equity portfoliobedrijven is de wil en de durf om te ondernemen. Deze organisaties vormen 70% tot 80% van alle Nederlandse bedrijven. Ze blijken beter opgewassen tegen economische onrust en innovatiever.

Private equity speelt regelmatig een zichtbare rol in fusies en overnames bij familiebedrijven. Opvolgings- en versterkingsvraagstukken staan hoog op de agenda. Consistente waardecreatie is de focus en de juiste man/vrouw op de juiste plek krijgen is hierbij cruciaal.

Leiderschap betekent in deze context vaak ondernemerschap, (commerciële) slagkracht en verbindingskracht. Leiders in deze context werken vaak aan grote transformaties die alleen werkelijk succesvol zijn als ze gedragen worden in de organisatie. In wervingsvraagstukken scheiden wij daar het kaf van het koren.

Voor familiebedrijven en private equity hebben wij een groot netwerk van business leaders opgebouwd; enerzijds door onze industrie-expertise, anderzijds door ons oog voor werkelijk passend leiderschap in directie en management teams alsmede sleutelposities in de laag daar net onder.

Enkele voorbeelden:

  • Directeur Financiën & ICT bij de expert op het gebied van projectmanagement en detachering
  • Algemeen Directeur van zeer succesvolle onderneming op het gebied van kinder-, dames- & herenmode en modeaccessoires
  • Procurement Director bij de grootste en meest toonaangevende leasemaatschappij ter wereld
  • Financieel Directeur voor toonaangegevende, internationaal opererende familieonderneming actief op het gebied van flexibel bouwen
  • Directeur Operations bij familiebedrijf, veredelaar van interieurstoffen, technisch textiel en (beschermende) kledingstoffen